«Буде війна Росія-НАТО»: Зеленський назвав умову і наступну жертву Москви

Зеленський заявив, що після України першими під удар РФ потраплять країни Балтії / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що війна між Росією і НАТО можлива. Він зазначив, що цей сценарій стане реальністю у разі, якщо Україна не встоїть.

«Хоча скажу, що якщо ми не витримаємо це все, але я вірю, що цього не станеться, але припустимо, що ми не витримаємо, то в Росії не так багато кроків куди йти далі. Вони прийдуть до балтійських держав, хоче це хтось не хоче, кажуть, що цього не буде, всі ці суперечки зайві — вони точно прийдуть, тому що їм потрібно кудись іти вперед», — заявив глава української держави в інтерв’ю бразильським журналістам.

За його словами, наступною ціллю Москви можуть стати країни Балтії, бо Володимир Путін не повторить знову своєї помилки і цього разу виступити проти країн, де не буде великого протистояння.

Відео дня

«Вдруге він таку помилку не повторить, тому що простіше з меншою країною. Менше захищена, менше людей, менше зброї. І це буде країна, яка була в Радянському союзі. І під це потрапляють балтійські країни. І він туди піде», — вважає Зеленський.

При цьому він попередив, що за розвитку цього сценарію західним військам буде складно вибивати росіян.

«І це буде війна Росія-НАТО. Безумовно, вона буде, якщо Україна не встоїть. Або не йти туди. І тоді це буде перемога Росії над країнами НАТО. І тоді буде перерозподіл територій по всьому світу», — підсумував президент України.

Можлива війна РФ із НАТО — останні новини

Інформацію про можливу війну між НАТО і РФ опублікували журналісти Bild, посилаючись на секретні матеріали Бундесверу. Зазначалося, що Росія почне підготовку для атаки на Альянс у 2024 році, а бойові дії «неминуче» розпочнуться у 2025-му.

При цьому глава МЗС Польщі Радослав Сікорський також заявив, що країнам НАТО варто готуватися до можливого вторгнення Росії.

Своєю чергою видання The Washington Post попередило, що в Кремлі сповнені оптимізму й упевненості, що зможуть успішно протистояти Заходу, налагодивши тісні економічні та дипломатичні зв’язки з Китаєм і країнами Глобального півдня.

Водночас голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що країни НАТО підготовлені до потенційного прямого зіткнення з Росією.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *