Будівництво фортифікацій на Київщині контролюють фахівці НДІ судових експертиз

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз здійснюють технічний нагляд за будівництвом фортифікаційних споруд у столичній області.

Про це голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він провів нараду з підрядними організаціями, які працюють над облаштуванням фортифікаційних споруд. Обговорювалися питання, пов'язані з усім комплексом робіт.

За словами Кравченка, будівництво фортифікацій постійно контролюють правоохоронні органи. "Це питання також під моїм особистим контролем", — запевнив він.

Як поінформував очільник ОДА, щоб зняти будь-які питання навколо робіт з облаштування та модернізації фортифікаційних споруд в області, за його ініціативою залучені фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Вони перевіряють усю проєктно-кошторисну документацію і за її результатами затверджують експертні звіти. Крім того, здійснюють технагляд за будівництвом. Акти виконаних робіт закриваються лише після отримання висновків будівельно-технічної експертизи.

"Ці документи та матеріали обовʼязково передамо для повної перевірки правоохоронцям", — повідомив Кравченко.

Він наголосив, що підрядники, залучені до облаштування фортифікацій, пройшли повну перевірку правоохоронців. "Куди і як витрачаємо кошти — перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ", — додав посадовець.

Окрім того, для посилення контролю за якістю та швидкістю робіт проводяться виїзні перевірки. "Відтепер цей напрям також контролюватиме новопризначений профільний заступник Дмитро Кучеря. Він вже розпочав планові та позапланові виїзди на всі фортифікаційні об’єкти області", — зазначив очільник ОДА.

Кравченко також пояснив, що зведення та укріплення фортифікацій здійснюється виключно на територіях та в обсягах, визначених військовими, і жодної самодіяльності чи вільного трактування бути не може.

Як повідомляв Укрінформ, закупівля деревини для будівництва фортифікаційних споруд відбуватиметься через електронний каталог Prozorro Market, тож військові отримають можливість купувати необхідні матеріали швидко й зручно.

Фото ілюстративне: КОС ЗСУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *