«Це шлях Путіна»: Дуда розкритикував заяви польського уряду щодо блокування вступу України до ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща не повинна погрожувати Україні блокування вступу до Євросоюзу / Фото: Associated Press

Путін напав на Україну, щоб не допустити її євроатлантичної інтеграції. Тому погрози польського уряду заблокувати вступ України до ЄС є поганим шляхом.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що неприпустимо шантажувати Україну погрозами заблокувати її вступ до ЄС через історичні суперечки.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Polsat News, опублікованому у п'ятницю, 27 вересня.

«Блокування інтеграції України із Заходом є однією з причин, чому Путін напав на Україну. Тому будувати відносини з Україною таким чином – це так чи інакше йти шляхом Путіна», – заявив президент Польщі.

Коментарі польського президента пролунали у відповідь на заяву міністра оборони Польщі Владислава Косіняка-Камиша щодо Волинської трагедії. Він заявив, що Варшава заблокує вступ України до Євросоюзу, якщо не вдасться вирішити історичну суперечку.

За словами Дуди, проблема ексгумації жертв Волинської трагедії є постійною темою у його спілкуванні з президентом України, але це «делікатне і складне питання», тому воно просувається доволі повільно.

«Я сподіваюся, що до кінця мого президентства [2025 року – ред.] буде якийсь прорив у цьому питанні. З іншого боку, я не хотів би, щоб це відбувалося шляхом жорстокого шантажу, який, на мою думку, не принесе добрих результатів», – наголосив Дуда.

Історична суперечка між Україною та Польщею пов'язана з подіями, які відбулись 81 рік тому на українських землях, окупованих на той час нацистською Німеччиною. Волинська трагедія – обопільні етнічні чистки поляків та українців. І до сьогодні між обома народами немає порозуміння щодо чисельності жертв, організаторів та виконавців злочину.

Нагадаємо, Дуда відреагував на чергові ядерні погрози кремлівського диктатора. Польський президент заявив, що «Путін знає, що буде проклятий», якщо Росія застосує ядерну зброю.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *