Через Google старі Android-смартфони стануть небезпечними

Оновлення сервісів Google Play для Android 5.0. Lollipop закінчуються / фото ua.depositphotos.com

Розробники Google оголосили, що більше не будуть підтримувати мобільну операційну систему Android 5.0 Lollipop у нових випусках сервісів Google Play. Найкращим рішенням буде якомога швидше змінити пристрій на більш свіжий, пише 9to5Google.

Ця версія ОС була випущена в листопаді 2014 року, тобто майже 10 років тому. За статистикою пошукового гіганта, сьогодні кількість активних пристроїв з Android 5.0 становить 1,7%. Тобто, мова все одно йде про мільйони користувачів.

Пристрої на базі Android 5.0 Lollipop не припинять різко роботу, але вже не отримуватимуть нових функцій і важливих патчів безпеки, а також можуть перестати підтримувати багато застосунків, включно з фірмовими сервісами Google: карти, відстеження місцеположення, оброблення платежів, єдиний вхід тощо.

Відео дня

Оновлення сервісів Google Play наразі доступні для Android 6.0 (API рівня 23) і вище.

Це ще один приклад того, як деякі популярні і важливі Android-додатки припиняють свою роботу на старих версіях операційної системи. Раніше Google також підвищила мінімальну підтримувану версію Android для свого браузера Chrome і додатка «Google Календар».

Якщо ви в пошуках нового смартфона, фахівці AnTuTu оновили рейтинги найкрутіших за ціною/якістю телефонів у 2024 році. Усі смартфони розділили на 5 категорій: від ультрадешевих до флагманських пристроїв.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *