Черговий рекорд втрат: Коваленко сказав, чи зможе російський ВПК компенсувати дефіцит техніки

Олександр Коваленко / Фото: ТСН.ua

Показники втрат стрімко зростатимуть.

Станом на 19 березня встановлено новий абсолютний рекорд у категорії знищеного російського автотранспорту в зоні бойових дій. Ліквідовано 985 одиниць.

Про це написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Як відомо, в лютому було зафіксовано рекорд у 939 одиниць. Загалом починаючи від грудня 2023 року, по автомобілях армія РФ втрачає від місяця до місяця максимальну за весь час повномасштабного вторгнення кількість.

«Зазначу, що ці показники втрат пов'язані з втратами бойових броньованих машин, які ще раніше зашкалюють. Через дефіцит і брак спеціалізованої броньованої техніки для здійснення штурмової діяльності російські війська змушені застосовувати не армійського типу техніку, яка як не пристосована для бойових дій, так і набагато простіше виводиться з працездатного стану легкими ушкодженнями», – пояснив оглядач.

Саме це одна з причин таких показників, наголосив Коваленко, які й надалі зростатимуть. Річ у тім, що вирішити проблему з дефіцитом ББМ коштом власного виробництва / відновлення ВПК Росії не здатен.

Раніше голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун заявив, що Росія зазнає величезних втрат у живій силі й техніці за навіть мінімальних просувань на території України.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *