Чи є ознаки підготовки РФ до застосування ядерної зброї: відповідь Пентагону

Фото: у Пентагоні прокоментували підготовку росіян до ядерних випробувань (Getty Images) Автор: Константин Широкун

Станом на 7 травня у Пентагоні не спостерігають ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю навіть у навчальних цілях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеобрифінг заступника речника Пентагону Сабріни Сінгх.

«Ми не бачимо жодних причин коригувати розміщення своїх ядерних сил. Ми не бачили жодних ознак того, що Росія планує застосувати ядерну зброю», — заявила Сінгх.

При цьому вона наголосила, що Сполучені Штати вважають рішення Росії провести навчання з відпрацювання застосування нестратегічних ядерних озброєнь «абсолютно безвідповідальним» і таким, що потенційно загрожує світовій безпеці.

Що передувало

Позавчора, 6 травня, Міноборони РФ повідомило про початок підготовки до проведення навчань із застосуванням нестратегічної ядерної зброї.

США відреагували на загрозливу риторику Кремля. У Вашингтоні порадили Володимиру Путіну вивести війська з України, якщо він боїться західної військової допомоги Києву.

У той же час, аналітики ISW зазначили, що Росія часто використовувала такі загрози за час повномасштабного вторгнення в Україну з метою змусити Захід припинити надавати військову підтримку Києву.

Детальніше про те, навіщо РФ планує ядерні навчання – читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *