Чи може атака на склад у Торопці відстрочити масований удар РФ по Україні: думка експерта

Ілюстративне фото: Росія може завдати масованого удару по Україні (naked-science.ru) Автор: Іван Носальський, Дмитро Олійник
Експерт: Олександр Коваленко

Атака українських безпілотників на склад у Торопці Тверської області може вплинути на використання балістики для ударів по Україні. Але новий масований удар вона, ймовірно, не відстрочить.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив політичний експерт групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Кореспондент РБК-Україна поцікавився у Коваленка, чи є в українців час «перепочити» в контексті масованих ударів після вчорашньої атаки на склад у Торопці.

«Ні, не маємо. Оскільки якщо говорити про комбіновані удари, то вони завдаються не одним типом, вони не уніфіковані», — відповів експерт.

Він пояснив, що на складі в Торопці були балістичні ракети KN-23 північнокорейського виробництва та «Іскандери». Тому найближчим часом може бути зменшено використання ворогом балістики для ударів по Україні.

Але ракети Х-101, Х-555, «Калібр», Х-22/32, Х-47М2 «Кинжал» зберігаються у зовсім інших місцях. Тому, як наголосив Коваленко, можливість завдання комбінованого удару у росіян є. До того ж, зазвичай ворог при таких атаках використовує і дрони-камікадзе «Шахед».

«Тому цей удар, якщо говорити про загрозу ракетного масового удару по території України, він може зменшити компонент балістичних ракет, але не загально всією комбінованою номенклатурою», — зазначив експерт.

Атака на склад із ракетами

Нагадаємо, вчора, 18 вересня, у Тверській області лунали сильні вибухи, від яких місцеві жителі навіть відчули несильний землетрус.

Джерела РБК-Україна в СБУ повідомили, що українські дрони завдали удару по складу в місті Торопець. Там росіяни зберігали свої ракети «Іскандер», «Точка-У», KN-23 і не лише.

У коментарі YouTube-каналу РБК-Україна колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що всього таких складів на території Росії лише 13.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *