Чи може Україна застосувати німецькі Leopard 2 для просування в РФ: у Бундестазі відповіли

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Маркус Фабер відповів, чи може Україна застосувати німецькі Leopard 2 для просування в РФ / Фото: Associated Press

Застосування зброї регулюється положеннями міжнародного права.

Застосування німецької зброї під час операцій на території РФ, зокрема танків Leopard 2, не є проблемою, адже від початку нападу Росії на Україну територія обох держав — це зона бойових дій.

Про це сказав голова комітету Бундестагу з питань оборони Маркус Фабер, пише WAZ.de.

Він заявив, що не бачить проблеми, якщо Україна застосує Leopard 2 для просування на території РФ.

«З передаванням Україні — це українська зброя. Це стосується будь-якого матеріалу, зокрема Leopard 2. Після нападу Росії на Україну територія обох держав є зоною бойових дій. Застосування зброї регулюється положеннями міжнародного права», — пояснив Маркус Фабер.

Водночас лідерка партії BSW (Альянс Сари Вагенкнехт) до якої 2024-го перешли колишні члени Лівої партії, Сара Вагенкнехт застерегла від використання німецької зброї.

«Це дуже небезпечно. Канцлер повинен зателефонувати президенту України і вимагати, щоб німецька зброя не застосовувалася під час наступу на територію Росії», — сказала вона.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що ЗСУ підійшли до міста Суджа. Зокрема, про це повідомляє Bild. За інформацією видання, українська армія захопила село Рубанщина і зараз перебуває за щонайменше два кілометри на північний захід від міста Суджа в Курській області — це візуально підтверджується кадрами з місця боїв.

Тим часом військовий оглядач Костянтин Машовець назвав операцію в Курській області «вже виправданою». Він сказав, що РФ буде змушена підтягнути туди війська з інших операційних напрямків, можливо, навіть залишки своїх стратегічних резервів, приготованих на серпень-вересень 2024-го.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *