Чи обладнають вінницькі дитсадочки камерами відеоспостереження?

Як відомо, нещодавно жителі Вінниці звертались до міської ради з петицією про облаштування камерами відеоспостереження дитсадків та шкіл міста у зв’язку з великою кількістю повідомлень про «замінування». 8 липня в мерії відповіли, що в бюджеті на 2019 рік передбачили кошти на встановлення відеокамер в дитсадках.

Зазначається, що розширення системи відеоспостереження це розвиток системи «Безпечне місто» у Вінниці, яка наразі відбувається згідно з Програмою цифрового розвитку на 2018-2022 роки. На ключових та важливих об’єктах міста, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією, встановлюються системи та засоби відеонагляду. Забезпечення безпеки дітей у школах та садочках є важливою складовою комплексу заходів формування безпечного міського середовища.

На даний час забезпечено відеоспостереження у комунальних закладах загальної середньої освіти міста. У 2019 році планують встановити камери відеонагляду у комунальних закладах дошкільної освіти, зокрема, розроблено  документацію та в бюджеті Вінницької міської ОТГ передбачені видатки на реалізацію даного заходу.

Щодо питання забезпечення відеоспостереженням пологових будинків, його розглянуть при формуванні подальших планів системи «Безпечне місто».

(Еще нет голосов, оставьте первым)