Чи припинить Трамп допомогу Україні, якщо стане президентом: думка Дикого

Дикий закликав готуватись до президентства Трампа / скріншот з відео

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий вважає, що Дональд Трамп, посівши посаду президента Сполучених Штатів Америки, припинить допомогу Україні.

Про це він сказав в ефірі «24 каналу», відповідаючи на запитання щодо підтримки України Сполученими Штатами Америки та того, як впливатиме на цю підтримку зміна влади у США.

«Мене трішки дивує, якщо чесно, чому у нас так активно це обговорюють. Чому у нас вважають це питанням якимось складним та дискусійним. Ми говоримо про те, що наступним очільником Білого дому з дуже високою імовірністю… стане Дональд Трамп», — сказав Дикий.

Відео дня

Він додав, що це людина, яка ще не в статусі президента, але «вже взяла і на сім місяців повністю припинила нам американську допомогу».

«Сім місяців без допомоги, сім місяців, коли прогинався і тріщав фронт. Тисячі українців, які могли б жити, але загинули через те, що не було снарядів», — зауважив військовий експерт.

Так, зазначив Дикий, він не розуміє, звідки взагалі з’являється дискусія, чи припинить Трамп допомогу Україні, якщо стане президентом.

«Звісно ж припинить. Якщо він вже це зробив, навіть ще не президентом… Можете не сумніватися, що коли він отримає повноваження президента, — він зупинить (надання допомоги Україні — УНІАН) назавжди», — сказав він.

Так, підкреслив експерт, готуватися завжди треба до поганого сценарію, а в цьому випадку він ще й є «найбільш імовірним».

«Тому, на мою думку, нам нема чого дискутувати — припинить Трамп чи ні — нам треба прийняти як данність, що радше за все припинить», — зазначив Дикий і додав, що потрібно думати про те, як підготуватися до цього.

Війна в Україні — позиція Трампа

Як повідомлялося, в колонці колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона для Daily Mail йдеться про те, що колишній президент США і кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп здатен врятувати українську державу.

«Поговоривши з Дональдом Трампом цього тижня, я більш ніж будь-коли переконався в тому, що в нього вистачить сил і сміливості все виправити, врятувати Україну, принести мир і зупинити згубне поширення конфлікту», — поділився екс-прем’єр.

Нещодавно з Трампом поговорив і президент Володимир Зеленський. В ОП сказали, що розмова була «хорошою розмовою в дусі взаємоповаги».

«А Трамп сказав теж дуже цікаву річ. Він сказав не вірити – це його фірмова цитата – не вірити фейк-ньюз про те, що його перемога на виборах може бути вигідна Росії», — розповів прессекретар президента Сергій Никифоров.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *