Чи призиватимуть аспірантів: депутат пояснила, що передбачає закон про мобілізацію

Мобілізація в Україні триває / колаж УНІАН, фото УНІАН

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина пояснила, які норми передбачає ухвалений закон про мобілізацію щодо аспірантів.

«Отримую звернення, тому наголошую: у Законі про мобілізацію врахували правку щодо права на відстрочку від мобілізації всім аспірантам — і бюджетникам, і контрактникам», — наголосила парламентар у Telegram.

Крім того, Гришина пояснила, які категорії здобувачів та працівників освіти не підлягають призову.

Відео дня

Це здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень.

Також це наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови, що вони працюють у відповідних закладах за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Закон про мобілізацію ухвалено — що відомо

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня ВР в цілому ухвалила законопроект про мобілізацію. У якому ньому є низка нововведень, що зокрема стосуються відстрочки від військової служби.

Згідно з оновленим законопроектом про мобілізацію, люди з інвалідністю та особи, які звільнені з полону та які не виявили бажання продовжувати служити, мають право на звільнення з військової служби.

Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації може бути надана, зокрема жінкам та чоловікам, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість зі сплати аліментів.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *