Чи світить українцям економічного бронювання: нардеп роз’яснив ситуацію

Федір Веніславський вважає, що економічне бронювання може не відповідати Конституції / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Загальна мобілізація в Україні триває, і влада продовжує розглядати питання щодо економічного бронювання військовозобов’язаних.

Це чутливе питання, воно має дуже багато наслідків з погляду соціальної справедливості та відповідності Конституції, тому, на думку нардепа, члена комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, воно не буде скоро розв’язане. Про це політик розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Питання щодо економічного бронювання розглядається. Воно з погляду багатьох представників виконавчої влади є актуальним, але якихось вже напрацьованих алгоритмів, які б нам дозволили сказати, що воно буде запроваджено, наразі немає. …я не можу сказати, що це питання, яке, скажімо, абсолютно безболісно пройде у парламенті…», — сказав він.

Відео дня

Політик додав, що, на його думку, економічне бронювання може не відповідати Конституції, оскільки порушуватиметься принцип рівності. «Це питання дуже складне, неоднозначне, але говорити про те, що вже є якісь ідеї, як його вирішити, на цей час я не можу», — зазначив народний обранець.

Мобілізація 2024 в центрі уваги — сьогодні це варто знати

8 червня стало відомо, що Кабінет міністрів оновив підходи до бронювання працівників. Зокрема, підприємства оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть забронювати до 100% працівників.

Раніше стало відомо, що у парламенті розглядають дві моделі можливого економічного бронювання громадян. Одна з них передбачає надання броні військовозобов’язаним, які отримують на місяць зарплату, яка перевищує 35 тисяч гривень. Очільник Ради Руслан Стефанчук скептично ставиться до запровадження економічного бронювання в нашій державі.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *