Чому Росію не кличуть на глобальні мирні переговори: Кулеба назвав причину

оновлюється

Дмитро Кулеба пояснив, чому Росію не запрошують на глобальні переговори щодо миру / колаж з фото flickr.com/nothingpersonal та УНІАН

Мирні переговори на Глобальному саміті миру заплановано без участі РФ, оскільки немає сенсу залучати зараз до перемовин державу-агресор, бо від неї не можна домогтися сумлінних дій.

Є лише два способи, завдяки яким владу РФ можна привести до ситуації, щоб вона діяла сумлінно: «перший — це успіх на полі бою, а другий — створення коаліції країн, які поділяють одні й ті самі принципи та підходи», розповів очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба Foreign Policy.

«Ми знаємо, що немає сенсу садити Росію за стіл переговорів, якщо ви не можете домогтися від неї сумлінних дій… мета цього саміту — об’єднати країни, що розділяють принципи і підходи, на основі яких вони будуватимуть подальші дії», — зазначив міністр.

Відео дня

За словами очільника МЗС України, російська сторона може стати учасником мирних переговорів лише після Глобального саміту миру. Кулеба підкреслив, що край війні не можна покласти без участі обох сторін протистояння.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *