Чому світло вимикають в «світло-сірих» зонах графіку: відповідь Yasno

Фото: В Україні діють графіки відключення світла(Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Графіки відключення світла, що діють нині в Києві, мають три зони. Кожна з них вказує на ймовірність відключення світла в вказаний період.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву гендиректора компанії Yasno Сергія Коваленка.

«У графіках є три зони: темно-сіра, електроенергії точно немає, коли діють графіки. Світло-сіра, коли постачання є тільки тоді, коли обсягів вистачає. Біла — коли світло гарантовано є. Щоб утриматися у вчорашніх лімітах, колегам потрібно було відключати й у світло-сірих зонах графіку також», — сказав Коваленко.

Коваленко підтвердив, що може видаватися несправедливим, що світла немає сім годин, потім півтори-дві години є, а потім знову немає.

«Проте прошу поставитися із розумінням до ситуації. Колеги обов’язково знайдуть збалансований вихід із ситуації», — сказав він.

Гендиректор Yasno також повідомив, що сьогодні компанія встановила новий «антирекорд»

«Ми використовуємо максимальну можливість імпорту, 1,7 ГВт-год. Це означає, що наших з вами зусиль по економі наразі мало», — пояснив він.

Відключення світла в Україні

Через російські удари по енергетичних об’єктах в Україні нині спостерігається значна нестача енергетики. Значно погіршилась ситуація через похолодання та збільшене використання енергії у зв’язку з використанням обігрівальних приладів.

За даними “Укренерго” відключення в Україні можуть протриматись до осені, проте застосовуватимуть їх не щодня.

Вчора ми повідомляли, що сьогодні графіки відключення світла будуть застосовані по всій території України. Детальніше про причину можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *