Чотирьом очільникам органів влади терористичної «ЛНР» оголосили підозри

Чотирьом колишнім високопосадовцям з Луганщини, які зробили «кар’єру» в окупантів, Служба безпеки повідомила про підозру.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами СБУ повідомлено про підозру колишнім українським чиновникам, які у співпраці з агресором керують окупаційними «муніципальними органами» на Луганщині. Раніше більшість із них вже піддавались кримінальному переслідуванню за інші злочини проти національної безпеки України», — йдеться в повідомленні.

Так, нову підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України отримала Марина Філіппова – «голова Новоайдарського муніципального округу ЛНР». За часів Януковича правопорушниця була міським головою Хрустального (стара назва Красний Луч) від Партії регіонів. У 2014 р. перейшла на бік агресора, працювала у структурах «влади ЛНР», брала учать у підготовці окупаційного псевдореферендуму. Зрадниця перебуває у розшуку за низкою статей Кримінального кодексу України.

Чотирьом очільникам органів влади терористичної «ЛНР» оголосили підозри

Колишній мер Рубіжного Сергій Хортів вже має судовий вирок за колабораціонізм. Минулого року його було заочно засуджено до 10 років ув'язнення. У березні 2022 р. він очолив окупаційну адміністрацію у Рубіжному. За півтора роки «досвідчений» зрадник став «головою муніципального утворення місто Рубіжне ЛНР».

Ексзаступниця очільника Станично-Луганської ВЦА Ірина Костан працює на ворога з моменту захоплення ворогом території району. Наразі вона є «головою ради Станично-Луганського муніципального округу ЛНР» і членом партії «Единая Россия». Перебуває в загальнодержавному розшуку.

Також підозру в колабораційній діяльності отримав колишній службовець Олександр Сополєв. У серпні 2023 р. зловмисник, який має досвід роботи в окупаційних органах влади, призначений «заступником голови адміністрації міста Первомайськ ЛНР».

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення та конфіскація майна.

Тривають слідчі дії, які проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру мешканці Луганщини, яка передавала окупантам дані українських патріотів.

Фото ілюстраційне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *