Депутати Тернопільської облради пояснили, чому голосували за звільнення Головка

Ексклюзив Депутати Тернопільської облради прокоментували звільнення ексголови Тернопільської облради Михайла Головка, якого сьогодні, 1 серпня, поновив на роботі Восьмий апеляційний суд у Львові.

Про це вони поспілкувалися з кореспондентом Укрінформу.

«Сьогодні ми з 28 депутатами подали письмову вимогу про звільнення Михайла Головка з посади голови обласної ради, її внесли в порядок денний. Під час таємного голосування всі депутати одноголосно висловилися за звільнення Головка. За кожним з депутатів стоять тисячі людей, які їх обирали. Я не розумію людини, яка просто проти цієї волі намагається йти», — зазначив депутат обласної ради Денис Милий.

За його словами, голова обласної ради виконує дві функції — організаційну і представницьку і йому довірили право організовувати роботу депутатів і представляти обласну раду від імені депутатів у відносинах зі всіма органами влади, громадськими організаціями, людьми.

«В момент, коли людина має обґрунтовану підозру у вчиненні корупційного правопорушення, взагалі кримінального, він втрачає право на представницьку функцію. В цивілізованій країні так не має бути», — наголосив Милий.

Депутати, присутні на сесії одноголосно підтримали вже вдруге звільнення Головка.

«Ми вважаємо, що Михайло Йосипович Головко, який обвинувачується в корупції і на якого заведені кримінальні справи, мав би поступити гідно, піти захищати себе в судах і звільнитися з посади голови обласної ради. Це не лише думка депутатів, а й громадськості. Люди вважають, що у такий важкий час для країни він мав би розуміти, як у таких моментах діяти. І до честі йому було б, як би він себе захищав окремо, не понижуючи авторитет Тернопільської обласної ради. Але Михайло Йосипович вирішив по-іншому. Ми вважаємо, що це тримання за посаду. Але посада голови обласної ради виборча. Ми можемо як його вибрати і доручити йому повноваження голови, так і забрати. Депутати скористалися своїм правом і забрали в нього повноваження, — зазначила депутатка Тернопільської облради Ірина Шумада.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Тернопільської облради знову звільнили Головка, який через суд поновився на посаді.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *