Держдеп США відреагував на нові ядерні погрози Росії

Фото: Getty Images

У Держдепі США заявили, що продовжать стежити за діями Росії, яка вчергове виступила з погрозами можливого розгортання ядерної зброї в Європі.

Пряма мова: «Будь-яка риторика та розмови щодо використання або розгортання ядерних боєголовок, звісно, викликають занепокоєння, і це те, чому ми й далі приділятимемо пильну увагу».

Деталі: У цьому зв’язку він нагадав, що росіяни роблять такі заяви періодично від початку своєї агресії проти України.

Пряма мова: «Тому я просто не хочу спекулювати, але ми, звісно, продовжуємо уважно стежити».

Що передувало: В Росії заявили, що не виключають розгортання ракет, зокрема в ядерному оснащенні, у відповідь на розміщення далекобійної зброї США у Німеччині.

Передісторія:

  • Під час саміту НАТО у Вашингтоні стало відомо, що США та Німеччина домовились про розміщення, серед іншого, ракет «Томагавк» у Німеччині з метою посилення стримування та захисту своїх партнерів по НАТО.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав план щодо розміщення американських ракет дальнього радіуса дії в його країні, зазначивши, що це рішення «ідеально вписується в стратегію безпеки німецького уряду».
  • Речник Кремля Дмитрій Пєсков 13 липня заявив, що європейські столиці стануть «потенційною» жертвою у тому випадку, якщо європейські країни погодяться на розміщення американських далекобійних ракет.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *