Для Вінницького ОЛЦ придбають ще один новий ампліфікатор для тестування на COVID-19

Для Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України придбають новий ампліфікатор для проведення ПЛР-тестувань на COVID-19. Про це сьогодні, 14 травня, на брифінгу повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

“Лабораторний центр продовжує працювати в посиленому режимі. Обласною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ми ухвалили рішення про виділення коштів на купівлю нового ампліфікатора та витратних матеріалів для нього, щоб на щоденній основі забезпечувати додаткову потужність щодо ПЛР-тестування. Наше завдання – забезпечити якісне відпрацювання усіх планових госпіталізацій, усіх з пневмоніями, усіх підозрюваних, контактних осіб в процесі епідеміологічного розслідування, а також – наших медичних працівників та співробітників поліції”, – зазначив Владислав Скальський.

На сьогодні у Вінницькому лабораторному центрі МОЗ є три апарати, на яких проводять тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Загалом в лабораторіях ОЛЦ досліджено 12339 зразків матеріалів.

Нагадаємо, 30 квітня у рамках ініціативи “СтопВірус”, створеної на базі фонду громад “Подільська громада”, Вінницький ОЛЦ отримав новий прилад для виявлення COVID-19 методом ПЛР.

(Еще нет голосов, оставьте первым)