До 40 тисяч пачок на добу: на Київщині викрили підпільне виробництво сигарет

Відео У Броварах Київської області поліцейські знешкодили підпільне виробництво сигарет, потужності якого дозволяли виготовляти 40 тисяч пачок на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці знешкодили підпільне виробництво тютюнової продукції. До його організації причетні жителі столичного регіону та Івано-Франківської області. Вони налагодили повний цикл виготовлення сигарет.

Для цього одне з приміщень, що розташовано на території промзони у Броварах, обладнали виробничою лінією, завезли сировину, тару для пакування тощо. Лише вартість обладнання сягає понад мільйон гривень. З метою приховування своєї діяльності фігуранти використовували засоби конспірації.

Готову продукцію збували по всій території України поштою, замовлення приймали через Телеграм-канал. На пачках використовували підроблені марки акцизного податку або збували без них.

7 червня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями здійснення незаконної діяльності та проживання фігурантів, за результатами яких вилучено: лінію повного циклу для виробництва тютюнових виробів; майже 700 кг подрібненого тютюну; 1 335 одиниць цигарок насипом; 2 166 коробок для фасування тютюнових виробів; рулони паперу для виготовлення цигарок.

Загальна вартість вилученого сягає 2 мільйони гривень.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Бюро економічної безпеки у Волинській області викрили осіб, що реалізували контрабандні електронні сигарети та рідини до них. Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить близько 3,2 млн грн.

Відео: Національна поліція

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *