До Ради могли б пройти 8 партій – GfK

На виборах до Верховної Ради зараз могли б пройти «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Опозиційний блок», БПП «Солідарність», «Радикальна партія Олега Ляшка», «За життя», а також «Слуга народу» і гіпотетична партія співака Святослава Вакарчука.

Про це свідчать результати опитування GfK Ukraine, проведеного з 30 червня до 8 липня.

«При перерахуванні відсотків від тих, хто визначився з вибором (тобто якщо припустити, що ті, хто обрав варіант «важко сказати», проголосують приблизно так само, як ті, хто визначився) п’ятивідсотковий бар’єр долають 8 партій», – зазначається у прес-релізі.

Якби парламентські вибори проводили наступної неділі, як би Ви голосували?Gfk

За підрахунком соціологів, «Батьківщина» б набрала 18% (10% від усього населення), «Громадянська позиція» 11%, «Слуга народу» 10%, «Опозиційний блок» 9%, а «Партія Святослава Вакарчука», «Солідарність», «Радикальна партія» та «За життя» – по 8% (4% від усього населення).

Не брали б участь у виборах поки що 20% опитаних. Ще 25% респондентів було важко відповісти, чи підуть вони голосувати.

Компанія GfK Ukraine методом інтерв’ю у респондента вдома опитала 2753 осіб віком від 18 років та старше в усіх регіонах України, окрім АР Крим. У Донецькій та Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, які контролює Україна.

Максимально можлива похибка вибірки складає 1,9%.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *