До суду передали справу шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора університету

Фото Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно шахраїв, які за хабар обіцяли забезпечити призначення на посаду ректора одного з університетів Вінниччини.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, шахраї намагалися «заробити» під час виборів ректора в одному з університетів Вінниччини.

Один з ділків представлявся головою антикорупційного комітету при Верховній Раді, інший — керівником відокремленого підрозділу цього комітету у Вінницькій області. Вони запропонували «допомогу» одній із кандидаток на посаду ректора.

До суду передали справу шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора університету

«За 50 тисяч доларів США аферисти обіцяли «залучити власні зв’язки в органах влади», посприяти її обранню, аби «клієнтка» не мала жодних перешкод. Також чоловіки натякнули, що така пропозиція може надійти й іншим охочим обійняти керівну посаду. Жінка на словах проявила зацікавленість, проте відразу звернулася до правоохоронців», — ідеться в повідомленні.

До суду передали справу шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора університету

Правоохоронці затримали фігурантів «на гарячому» під час отримання авансу в 20 тисяч доларів. Установлено, що вони не мають жодного відношення до роботи в антикорупційних органах чи парламенті.

Обидва фігуранти обвинувачуються у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману. Їм загрожує позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура оголосила підозру директорці Київського інституту водного транспорту, яка отримала від моряка 500 доларів за видачу диплома без проходження курсів підвищення кваліфікації.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *