Долар зростає другий тиждень поспіль: свіжі курси в обмінниках

Фото: курс долара продовжує зростати (Віталій Носач/РБК-Україна) Автор: Данило Крамаренко

Курс долара в обмінних пунктах України зростає другий тиждень поспіль. І тримається вище за відмітку 41 долар за гривню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу ринку.

На ранок 3 червня середній курс долара у продажу зріс на 8 копійок — до 41,11 гривень. Обмінники купують американську валюту за 40,56 гривні.

Середній курс євро у продажу втратив 1 копійку і становить 44,88 гривень. У покупці середній курс — 44,30 гривень за євро (+0,04 гривень).

На міжбанку курс перебуває на позначках 40,56-40,58 гривень за долар (купівля/продаж). Це на три копійки нижче порівняно із закриттям у попередній банківський день.

Офіційний курс

Нацбанк встановив офіційний курс на 3 червня на позначці 40,5373 гривні за 1 долар (+0,0372 гривні). Це чергове рекордне значення.

Попередній максимум був 31 травня 2024 року — 40,50 гривень за долар.

Офіційний курс євро на сьогодні — 43,985 гривень за євро, і це теж черговий максимум.

Що буде з курсом долара

Зазначимо, американська валюта різко подорожчала наприкінці травня, перевищивши психологічну позначку 40 гривень за долар.

Як пояснив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, на валютну ситуацію у червні впливатиме також зростання тарифів на електроенергію. Але в цілому будь-які курсові зміни не відбуватимуться несподівано.

На його думку, цього тижня ситуація може залишитись у курсовій інерції травня. Тобто показники змінюватимуться мало не щодня. При цьому зростання курсу змінюватиме етап зниження та навпаки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *