Дослідники виявили місце базування ядерної ракети РФ «Буревісник», — Reuters

Ілюстративне фото: Росія може розвернути ядерну ракету під Вологдой (Getty Images) Автор: Іван Носальський

Американські дослідники за допомогою супутникових знімків виявили можливе місце розгортання російської крилатої ракети «Буревісник» із ядерним двигуном. Воно знаходиться у Вологодській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

На супутникових знімках, які були зроблені 26 липня, можна помітити, що біля сховища ядерних боєголовок в районі військового містечка Вологда-20 знаходяться об’єкти, що будуються. Саме військове містечко знаходиться під селищем Чебсара у Вологодській області — за 500 кілометрів від Москви на північ.


Дослідники виявили місце базування ядерної ракети РФ "Буревісник", - Reuters

Фото: супутниковий знімок місця базування «Буревісника» (reuters.com)

Аналітик дослідницької організації CNA Декер Евелет стверджує, що на зображенні — дев’ять майданчиків, що будуються. Вони розташовані трьома групам, а навколо них — земляні вали, які мають захистити від атаки чи випадкової детонації на одному із майданчиків.

Також на знімку присутні будівлі, в яких, на думку дослідника, може здійснюватись обслуговування ракети та її компонентів. При цьому там знаходиться комплекс із п’яти бункерів для ймовірного зберігання ядерних боєголовок.

Дослідник стверджує, що це місце призначене для «великої стаціонарної ракетної системи», якою, ймовірно, і є «Буревісник».

Дослідник з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері Джеффрі Льюїс також дотримується такої думки. Він вважає, що знімки свідчать про спробу розгортання «Буревісника».

У свою чергу член Федерації американських учених Ханс Крістенсен звернув увагу, що зазвичай Росія не розміщує ракетні пускові установки поряд із сховищем ядерних боєголовок.

Що передувало

Нагадаємо, Росія вже кілька років хвалиться своєю міжконтинентальною крилатою ракетою «Буревісник», яка оснащена ядерною установкою.

Така ракета нібито може довгий час перебувати у повітрі через бортовий ядерний реактор, який виконує роль двигуна.

Більш детально про таке озброєння — у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *