Дрони ГУР атакували НПЗ та аеродроми в Росії, пошкоджено Ту-22М3, — джерело

Фото: дрони ГУР пошкодили бомбардувальник Ту-22М3 (russianplanes net) Автор: Уляна Безпалько, Наталія Юрченко

Дрони української розвідки атакували нафтопереробний завод та три військові аеродроми у Росії. На аеродромі «Оленья» було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у спецслужбах.

За даними джерел, в ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції ГУР були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром «Дягілєво» в Рязанській області та аеродром «Оленья» в Мурманській області.

Також в результаті атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод в Рязані.

За словами очевидців, перші вибухи на території аеродрому «Дягілєво» пролунали близько 6:00 за місцевим часом. У соцмережах публікували кадри «прольотів» та диму, а також повідомляли про щонайменше три вибухи.

На цьому аеродромі дислокується 43 центр бойового застосування і перенавчання ворожого льотного складу. Тут, зокрема, базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78, неподалік розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі «Енгельс», де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько 8:00. У місцевих пабліках зазначають, що російські сили ППО безуспішно намагалися збити безпілотники.

Як зазначають джерела, внаслідок влучання по аеродрому «Оленья» попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Результати влучань БПЛА по інших ворожих військових обʼєктах наразі уточнюються.

Вибухи у Росії в ніч на 27 липня

Нагадаємо, вночі росіяни поскаржилися на атаку дронів на Брянську і Курську області. Там лунали вибухи і нібито працювала ППО.

Міністерство війни РФ заявило, що загалом над територією Росії цієї ночі було «збито» 12 дронів: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянський та в Липецькій областях.

Крім того, вже зранку у Росії заявили про атаку на Рязанську область, там помітили дрони. У районі аеродрому «Дягілєво» пролунали вибухи, там фіксували дим.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *