Дві німецькі компанії постачають до РФ продукцію для виготовлення безпілотників Shahed

Shahed / Фото: dymka.com.ua

Компанії могли провести перевірку, що співпрацюють з російським військово-промисловим комплексом.

Дві німецькі компанії постачають до РФ епоксидну смолу, яку використовують для виготовлення ударних безпілотників типу Shahed.

Про це йдеться у розслідування журналістів «Слідство Інфо«.

За даними журналістів російська компанія «Композит Изделия», яка займається виготовленням безпілотників Shahed, закуповувала смолу двох німецьких компаній — R&G Faserverbundwerkstoffe та Goettle Advanced Products Gmbh & Co.Kg. Вона отримувала від німецький постачальників сировину вже у розпал війни — у 2022 та 2023 роках.

У розслідування припускають, що німецькі компанії не знали про те, що ООО «Композит Изделия» співпрацює «Алабугою», але вони могли перевірити російського контрагента і побачити зв’язок з російським військово-промисловим комплексом.

Журналісти розповіли, що компанія Goettle Advanced Products Gmbh & Co.Kg. за митними даними продає майже всю свою продукцію до Росії. Впродовж всього минулого року вона постачала епоксидну смолу російському підприємству «Композит Изделия».

В свою чергу R$G Faserverbundwerkstoffe у 2023 році поставила майже 8,5 тис. кг епоксидного сполучного на суму близько $80 тис. З цієї сировини можна виготовити 337 безпілотників, адже на один безпілотник необхідно 25 кілограмів цієї речовини. 

Компанія R$G Faserverbundwerkstoffe також постачала епоксидну смолу українським виробникам дронів. Таким чином німецький бізнес співпрацює з Росією і Україною одночасно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кремль намагається залучити німців до шпигунства після масового видворення російських дипломатів.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна отримає танк-гібрид Frankenstein, який збиватиме ракети та дрони.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *