Двоє черкаських митників отримали п’ять років за ґратами через хабарі

До реального терміну ув’язнення засудили двох черкаських митників за спробу отримати хабар.

Про це Управління СБУ в Черкаській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки та ДБР по 5 років ув’язнення отримали два співробітники Черкаської митниці ДМС України. Окрім тюремного строку, суд звільнив фігурантів зі служби і позбавив їх права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки, а також конфіскував усе належне їм майно», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в червні 2023 року співробітники СБУ та детективи ДБР задокументували корупційну схему з розмитнення автотранспорту, організовану працівниками Черкаської митниці.

За даними слідства, тепер уже колишні інспектори сектору проведення митного аудиту Черкаської митниці вимагали хабарі за не проведення відповідних експертних перевірок авто, ввезених в Україну із-за кордону.

Правоохоронці затримали обох фігурантів під час отримання чергового траншу.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Одеській митниці викрили корупційну схему.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *