Дуда зустрівся з Трампом у Нью-Йорку: подробиці приватного візиту

Трамп і Дуда / Фото: Associated Press

Зустріч політиків тривала понад дві години.

Президент Польщі Анджей Дуда приватно зустрівся з колишнім президентом США і кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом під час свого візиту до Нью-Йорка.

Про це повідомляє Reuters.

Представники Трампа назвали політиків «великими друзями». Вони повідомили, що Дуда і Трамп обговорили пропозицію президента Польщі про те, щоб країни НАТО витрачали щонайменше 3% свого ВВП на оборону.

Дуда, термін повноважень якого закінчується 2025 року, був одним з міжнародних партнерів Трампа під час його президентства.

«Мене запросив Дональд Трамп до його приватної квартири, так би мовити… Це просто приватна зустріч у зв'язку з моєю присутністю тут, у Нью-Йорку», — сказав Дуда журналістам.

Зазначається, що зустріч політиків відбувалася як приватне спілкування у Trump Tower у Манхеттені та тривала понад дві години.

Politico, посилаючись на джерела у команді республіканця, наголошує, що сторони обговорили Україну та ситуацію на Близькому Сході. 

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що контакти між іноземними лідерами та ключовими кандидатами у президенти США є нормальною практикою, і лідери США також часто зустрічаються з опозиційними політиками інших держав.

Раніше  Анджей Дуда назвав ситуацію в Україні «дуже складною». Він закликав зробити все можливе, щоб Київ зміг повернути окуповані російськими загарбниками території.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *