Дуров заявив, що Telegram розкриватиме дані користувачів за запитом спецслужб

Дуров заявив, що Telegram може розкривати IP-адреси та номери користувачів / фото REUTERS

Павло Дуров, засновник Telegram, опублікував новий допис у своєму каналі, в якому повідомив, що згідно з новими правилами, месенджер розкриватиме відповідним органам влади IP-адреси та номери телефонів порушників.

«Ми ясно дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам у відповідь на обґрунтовані юридичні запити», – йдеться в пості.

Павло Дуров також зазначив, що розробники зробили пошук у месенджері, яким зловживали для продажу «нелегальних товарів», безпечнішим, а весь подібний контент більше не буде доступний.

Відео дня

Telegram змінює політику після арешту Дурова

Як писав УНІАН, після звільнення з-під арешту Павло Дуров визнав, що Telegram неідеальний і пообіцяв перевести модерацію платформи «зі сфери критики в сферу похвали».

Наприклад, із Telegram зникла скандальна функція «Люди поруч». Ця фіча давала змогу шукати тих, хто поблизу, а також локальні групи і чати. Але у неї «були проблеми з ботами і шахраями», Також адміністрація месенджера вимкнула завантаження нових медіафайлів у «Телеграфі».

Французькі ЗМІ розповідають, що арешт Павла Дурова «безпрецедентно» змінив поведінку адміністрації Telegram. Так, по всій Франції і не тільки почали відновлювати старі справи, які в минулому довелося призупинити через незговірливість месенджера.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *