Експрацівника «Укроборонпрому» засудили на 15 років за держзраду

фото, надане УП джерелами

Колишнього працівника державного підприємства «Укроборонпром» суд визнав винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і призначив покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дослівно СБУ: «Реальний термін ув’язнення отримав ще один російський агент, який діяв у Києві. Зловмисник шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку східного та південного фронтів».

Дослівно ОГП: «За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури колишнього співробітника ДК «Укроборонпром» визнано винним у державній зраді. Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна».

Деталі: За даними джерел УП, йдеться про Сергія Федотова.

Прокурори у суді довели, що у 2022 році 50-річний киянин перейшов на бік російських спецслужб і збирав військові дані для ворога.

Для виконання ворожого завдання він влаштувався до одного із столичних заводів, який виконував державні оборонні замовлення, кажуть в СБУ.

Отримані розвіддані фігурант пересилав у месенджері російському куратору, який далі «звітував» до головного управління Генштабу Збройних сил РФ.

Також зрадник під час оборони Київщини відстежував та передавав інформацію про наслідки ракетних і артилерійських обстрілів, зокрема фотографії з місця уражень та дані про позиції українських військ, блокпости та інженерні укріплення. 

Федотова викрили на початку лютого 2023 року. 

На вирок суду чоловік чекав під вартою. У суді свою вину він не визнав.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *