Експрацівнику ЗАЕС дали 10 років тюрми за співпрацю із росіянами

У Запоріжжі до 10 років ув’язнення засудили колишнього працівника Запорізької АЕС, який пішов на співпрацю з ворогом.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду колишнього співробітника одного з підприємств атомної енергетики України визнано винним у пособництві державі-агресору, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України)”, — йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, обвинувачений працював на Запорізькій АЕС на керівній посаді. Після окупації Енергодара він залишився в окупованому місті та почав співпрацювати з ворогом.

Чоловік погодився на призначення першим заступником генерального директора так званого “АО “Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС” — директора “Обособленного подразделения “Запорожская АЭС”, заснованого на матеріальній базі та потужностях Запорізької АЕС.

Пособник окупантів схиляв працівників атомної станції до співпраці із загарбниками, а також забезпечував оформлення ліцензій на роботу захопленої ЗАЕС в енергосистемі країни-агресора.

Рішенням суду колишнього співробітника Запорізької АЕС засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємствах та установах строком на 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала колаборанта, який працював на росіян у період тимчасового захоплення Сватівського району Луганської області, зокрема ремонтував їм військову техніку.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *