Експравоохоронця з Ізюма засудили до 15 років ув’язнення за держзраду

Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишньому правоохоронцю, який під час тимчасового захоплення Ізюма Харківської області добровільно почав працювати на російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав вже колишнього поліцейського з Ізюма винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що під час тимчасового захопленя Ізюма на той момент діючий поліцейський добровільно перейшов на бік ворога.

Він прийняв пропозицію представників РФ і обійняв посаду так званого “и. о. старшего участкового инспектора отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области”.

У липні 2022 року засуджений разом з російськими військовими та бойовиками “ЛНР” приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки. Крім того, він добровільно видав загарбникам закріплену за ним табельну зброю.

Засуджений відповідав за “громадський порядок” в Ізюмі, щоб не допустити протестів проукраїнськи налаштованих громадян.

Після звільнення Харківщини чоловік намагався втекти, але завдяки злагодженій та скоординованій роботі правоохоронців наприкінці вересня 2022 року його затримали.

До винесення вироку чоловік перебував під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна агенту російської розвідки, який вступив до лав Збройних сил України, щоб шпигувати за ними на східному фронті.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *