Екс»вагнерівець» Медведєв потрапив за ґрати в Норвегії: що він накоїв

Колишній "вагнерівець" Андрій Медведєв / Фото: vk.com

У лютому норвезька влада відмовилася надати ексбійцю ПВК "Вагнер" політичний притулок, але дозволила залишитися в країні.

Колишнього бійця «Вагнера» Андрія Медведєва, який торік втік до Норвегії, засудили в цій країні до 120 днів ув’язнення. Суд визнав росіянина винним у побитті подруги та нападі на бармена.

Про це повідомляє The Barentz Observer.

Окружний суд міста Вестфолд 14 червня засудив Медведєва до 120 днів позбавлення волі за два злочини, скоєні в Ларвіку і Ставерні. Росіянин побив свою подругу Міллу Фольдвік, приревнувавши її до таксиста, а також напав на бармена, який відмовився продати йому зайву порцію алкоголю.

Сам колишній «вагнерівець» стверджував правоохоронцям, що бармену він лише шпурнув на стійку кілька монет, а подруга начебто побила себе сама. Проте суд ухвалив вирок про позбавлення волі Медведєва з огляду на слова свідків.

Зауважимо, в лютому 2024 року норвезька влада відмовилася надати екс»вагнерівцю» політичний притулок, водночас дозволивши залишитися в країні. На думку влади Норвегії, в Росії Медведєву загрожує небезпека.

Нагадаємо, в січні 2023 року Медведєв втік з Росії до Норвегії через арктичний кордон. Він стверджував, що шукає притулку, бо побоюється за своє життя, а також обіцяв дати свідчення проти власника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

У лютому того ж року колишнього «вагнерівця» заарештували за бійку біля бару в центрі Осло. Медведєв вплутався в бійку, а після неї чинив опір затриманню і завдав ударів поліцейським.

Читайте провідні новини дня:

  • «Київміськбуд» все?: інвестори розповіли про останній шанс та початок руйнування недобудов
  • З’їж карамельку та тримай цигарку: чому полоненим путінським вбивцям в Україні запропонували майже ресторанне меню
  • Вночі у Львівській області сталися вибухи: що відомо

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *