Енергонезалежність Закарпаття: глава ОВА анонсував встановлення 10 генеруючих електростанцій

Ексклюзив На Закарпатті до листопада встановлять 10 газових генеруючих електростанцій у різних громадах області.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Ставлю перед собою реальне завдання: поставити 10 газових генеруючих електростанцій по всій області. Наразі вже знайшли виробника, який готовий поставити 12 генераторів в область уже в липні-серпні. Загалом потрібно близько шести місяців, щоби підготувати документацію, але ми вже провели роботу з облгазами та обленерго, і цей процес скоротили на три місяці. Маємо робочу групу на базі департаменту інфраструктури, яка допомагає з документацією, і будемо робити все, аби пришвидшити процес. Орієнтуємося, що в листопаді перші генератори вже працюватимуть", — сказав Микита.

Він додав, що в області вже провели дослідження разом із обленерго та облгазом і визначили місця, де перетинаються ЛЕП та газопроводи — це здешевить введення в експлуатацію таких генеруючих станцій.

З його слів, таких точок перетину ЛЕП та газових ліній на Закарпатті є 72.

"Якщо ми встановимо генерувальні газові станції на цих точках, то йтиметься про виробництво 152 мВт. Для Закарпаття це – енергонезалежність" — сказав він.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Пилипецька тергромада на Закарпатті презентувала проєкт застосування технології газової генерації електроенергії для потреб місцевого населення та підприємств у межах своєї території. Установки зможуть генерувати додаткову енергію в обсягах, близьких до рівня споживання громади.

Як повідомляв Укрінформ, Росія, застосовуючи масовані ракетні удари, весною 2024 року знищила 9 гігават потужностей енергосистеми, а також 80% теплової генерації та третину гідрогенерації України.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *