Федоров пояснив, чому росіяни хочуть евакуювати жителів Курської області на Запоріжжя

Російські загарбники хочуть евакуювати жителів Курської області на тимчасово окуповані території Запорізької області, щоб прикрити ними свої військові об’єкти від ураження.

Про це у Телеграмі повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Окупанти заявляють, що окупована Запорізька область готова прийняти евакуйованих з Курської області та розмістити їх на базах відпочинку. Про підтримку людей точно не йдеться. Але ворог має план: окупанти хочуть використовувати цивільних як живий щит для захисту своїх військових об'єктів, щоб ускладнити їх ураження», — підкреслив Федоров.

Він зауважив, що окупанти перетворили українські курорти на Азовському узбережжі на військові бази, де зберігають свою техніку. Тоді як до війни на цих курортах відпочивали до 5 млн туристів.

Також Федоров вбачає у такій евакуації людей з Курської області і фінансову вигоду. На його думку, гауляйтери переслідують не порятунок людей, а можливість заробити, бо вже звернулися до федерального бюджету за додатковим фінансуванням.

«Люди неохоче погоджуються на евакуацію в Запорізьку область. Розуміють, що ця територія буде звільнена, тому не бачать сенсу в переселенні на короткий час. Близькість до лінії фронту підсилює їхні побоювання», — додав Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, Україна планує відкрити гуманітарні коридори для евакуації мешканців Курської області та забезпечити доступ представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій до сформованої ЗСУ "буферної (санітарної) зони" на території цієї області РФ.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *