Гельсінська комісія просить визнати Росію постійною загрозою глобальній безпеці

фото: Вікіпедія

У доповіді Гельсінської комісії стверджується, що Вашингтон повинен переглянути своє ставлення до Росії, відмовитися від статусу-кво часів холодної війни у відносинах з Росією і назвати Москву «постійною» загрозою глобальній безпеці.

Деталі: Стверджується, що Вашингтон повинен переглянути своє ставлення до Росії, як він робив це у відносинах з Китаєм протягом останніх кількох років, і відповідно розподілити ресурси. 

Пріоритетним напрямком стратегії доповіді є забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти Росії, заклик до «масованої» військової та гуманітарної допомоги Києву і надання українським збройним силам можливості завдати удару вглиб Росії за допомогою зброї, наданої США. 

Політичні пропозиції доповіді виходять за рамки зобов’язань адміністрації Байдена щодо України і йдуть врозріз із позицією колишнього президента, кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, та його союзників у Конгресі. 

Трамп давно стверджує, що США витрачають занадто багато на європейську безпеку. І він агітує за укладення угоди між Україною та Росією шляхом прямих переговорів з їхніми лідерами, включаючи російського президента Володимира Путіна.

Однак голова Гельсінського комітету, республіканець Джо Вілсон (Південна Кароліна) відкинув можливість того, що Трамп укладе угоду з Путіним. 

«Для мене немає сумнівів, що Дональд Трамп побачить нещирість військового злочинця Путіна», — сказав Вілсон в інтерв’ю The Hill в короткій розмові про звіт.

«Путін — не та людина, з якою можна досягти домовленості, яка була б суттєвою і тривалою». 

The Hill  пише, що незважаючи на те, що в Республіканській партії зростає опозиція до надання військової та економічної підтримки Україні, лідери Республіканської партії, зосереджені на зовнішній політиці, здебільшого налаштовані на підтримку України, забезпечення зобов’язань перед НАТО та зміцнення демократії в пострадянських державах.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *