Герої України отримуватимуть житло: Зеленський підписав указ

Зеленський підписав указ про надання житла Героям України / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким присвоїли звання «Герой України». Відповідний указ №596/2024 від 26 серпня оприлюднено на сайті Офісу президента.

Зокрема, в документі мовиться, що особам, яким присвоєно звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка», може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

«У разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно або в разі смерті особи, якій присвоєно звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка», одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов», – йдеться в указі глави держави.

Відео дня

Забезпечення військових в Україні

Як повідомляв УНІАН, у травні Кабінет міністрів України оновив розмір грошових виплат військовослужбовцям та поліцейським. Відтепер загальна сума виплат складається з базової суми у 100 000 гривень та додаткової винагороди у 70 000 гривень. При цьому, як заявив міністр оборони Рустем Умєров, додаткові виплати нараховуватимуться дещо по-іншому.

«Якщо «бойові» виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості днів, під час яких виконувалися завдання, то щодо виплати винагороди формулювання в постанові Кабміну інше: «за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань», – пояснив міністр.

За його словами, нова постанова уряду передбачає додаткову винагороду за знищену російську техніку – зокрема, танки, РСЗВ, артилерію тощо.

Крім того, Верховна Рада України ухвалила закон, який гарантує військовим, що воюють на території Російської Федерації, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *