Глава МЗС Німеччини: Зеленський — законний президент, вибори під час війни неможливі

Бербок прокоментувала легітимність Зеленського / фото European Union

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок нашолошує, що Володимир Зеленський є легітимним і законним президентом, бо під час воєнного стану вибори неможливі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Бербок сказала на спільному брифінгу з міністр закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві.

Глава МЗС Німеччини наголосила, що Україна бажає бути вільною, не окупованою країною, але єдиний, хто унеможливлює проведення виборів — це російський президент Володимир Путін, який напав на Україну.

Відео дня

«Усім чітко зрозуміло, що Володимир Зеленський є правомірним і легітимним президентом України», — наголосила Бербок.

Вона зазначила, що усі завдання будуть разом вирішуватися. Зокрема, Німеччина допомагатиме у проведенні реформ в Україні.

«Конституція не лише України, але й інших країн, говорить, що під час воєнного стану не можна проводити вибори. Це, наприклад, записано й в Основному законі Німеччини: що каденція продовжується під час воєнного стану і тільки після шести місяців завершення війни можна організувати вибори», — наголосила Бербок.

Вона вважає «низькою грою» спочатку розпочати війну, унеможливити вибори, а потім поширювати наратив про те, що нібито президент нелегітимний, бо не переобраний.

Легітимність Зеленського 

Як відомо, 20 травня 2024 року минуло п’ять років з дня інавгурації президента України Володимира Зеленського.

З метою дискредитації України російські спецслужби намагаються реалізувати багатовартісну операцію «Майдан-3» та ведуть дезінформаційну кампанію про нібито «нелегітимність» влади в Україні. Методика кампанії – традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити Україну з союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови». 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *