«Глобальна підтримка Формули миру»: під рішенням Саміту підписалися ще дві країни

До фінанльного комюніке першого Саміту миру приєдналися ще дві країни / фото ОП

До остаточного комюніке за результатами першого Саміту миру, що відбувся минвулого тижня у Швейцарії, приєдналися Барбадос та Маршалові Острови. Про це у соцмережі Х повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він подякував двом державам за підтримку документу і зазначив, що «ми бачимо зростання глобальної підтримки Формули миру, тобто підтримки Статуту ООН, який ми хочемо повернути в повну силу».

«На цьому шляху кожен голос однаково важливий і значимий. Ми цінуємо наших партнерів з острівних держав і закликаємо всіх приєднатися до нас у розробці бачення справедливого миру для України та всіх націй світу. Кожен може зробити свій внесок», — написав Зеленський.

Відео дня

Він також зазначив, що з нетерпінням чекає співпраці з острівними країнами «над питаннями, які є дуже важливими для всіх нас, такими як екологічна та продовольча безпека».

«Це вже п’ятий і шостий нові підписи під комюніке з моменту інавгураційного Саміту миру. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб їхня кількість зростала», — резюмував глава держави.

Саміт миру — останні новини

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, чому деякі країни «відкликали» свої підписи під загальним комюніке саміту миру у Швейцарії. За його словами, швейцарські колеги включили до першого списку підписантів деякі країни, які на той момент ще не підтвердили остаточно своє приєднання, при цьому «документ правився до останнього моменту».

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Зеленський зустрівся з президентом Філіппін: про що говорили на першій в історії зустрічі (фото)
  • У Зеленського прокоментували відсутність Байдена на саміті миру
  • Мадонна підтримала саміт миру щодо України і назвала причину
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *