Голова КОВА обговорив із послом Південної Кореї забезпечення регіону альтернативними енергоджерелами

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко і посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те обговорили забезпечення Київської області сучасними альтернативними енергоджерелами.

Про це Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як уточнив він, ідеться насамперед про когенераційні установки, завдяки яким можна децентралізувати генерацію. В Україні є певна кількість таких, але на сьогодні їх замало. 

«Тому дуже розраховуємо на подальшу підтримку в цьому питанні наших міжнародних партнерів. Підготовка до опалювального сезону буде важкою. Розуміємо, що російські окупанти не припинять масованих атак. Але попри все маємо забезпечити роботу критичної інфраструктури громад Київщини», – зазначив голова ОВА.

За його словами, під час зустрічі з послом домовлено, що найближчими днями обласна адміністрація надасть повний список потреб регіону щодо таких альтернативних джерел.

Голова КОВА обговорив із послом Південної Кореї забезпечення регіону альтернативними енергоджерелами

Також сторони порушили питання інвестицій в економіку Київської області. 

Кравченко нагадав, що південнокорейські інвестори вже допомагають удосконалювати транспортну інфраструктуру регіону. На сьогодні триває розробка транспортного майстер-плану.

Голова ОВА запросив південнокорейський бізнес активніше інвестувати в економіку Київської області й відкривати тут свої підприємства. 

Кім Хьонг Те зі свого боку зауважив, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ Південна Корея надає Україні значну гуманітарну та фінансову підтримку і продовжить це робити. Як нагадав він, нині планується надання нового пакету на суму понад 2 млрд доларів.

Посол відзначив позитивні результати Київської області у відбудові зруйнованої та пошкодженої інфраструктури.

Він запропонував найближчим часом організувати зустріч із південнокорейськими компаніями, які займаються модульним будівництвом та можуть надати допомогу в подальшому відновленні регіону.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 11 квітня під час масованої повітряної атаки російські війська влучили по розташованій у Київській області Трипільській ТЕС, повністю її зруйнувавши. Центренерго заявило про втрату всієї генерації.

Фото: КОВА

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *