Google «Фото» отримав нову ШІ-функцію, яка замінить вам особистого фотографа

Нова функція Google Photos спрощує пошук спогадів / фото ua.depositphotos.com

Після попереднього тестування нової функції на основі ШІ, яка спрощує пошук фотографій у Google «Фото», пошуковий гігант почав розсилку оновлення користувачам. Найближчими тижнями ця функція з’явиться у всіх, пише The Verge.

Функція називається Ask Photos («Запитати у фото»). З її допомогою користувачі можуть зробити текстові або голосові запити, щоб знайти конкретні спогади або інформацію у своїх зображеннях. Причому вони можуть бути найрізноманітнішої складності. Деякі приклади:

  • Покажи, як моя дочка вчилася плавати.
  • Покажи найкращі фото з кожного парку, який я відвідав.
  • Які теми в нас були з нагоди дня народження […].
  • Що я їв у готелі в [місце розташування]?
  • Також фіча вміє видавати результат на загальні запити на кшталт «збери десять найкращих фото з відпустки» або «зроби підсумки недавньої поїздки». У Google порівнюють її з особистим фотографом, який знає все про вас.

    Відео дня

    Google "Фото" отримав нову ШІ-функцію, яка замінить вам особистого фотографа

    А ще Google поліпшила традиційний пошук зображень, який тепер називається «класичним пошуком» (classic search). Користувачі зможуть знаходити фото за допомогою природної мови, вводячи запити на кшталт «Аліса і я сміємося». Для зручності пошук також буде впорядковано за датою або релевантністю.

    Google "Фото" отримав нову ШІ-функцію, яка замінить вам особистого фотографа

    Додаток Google Фото вважається одним із найпопулярніших засобів для зберігання та обробки фотографій на мобільних пристроях, включно з iOS та Android. Наразі додаток використовують понад 1 мільярд людей у всьому світі.

    З початку 2024 року в Google «Фото» з’явилося чимало корисних функцій. Наприклад, користувацька медіатека більше не захаращується однаковими або схожими фотографіями. А в серпні ШІ-функції для редагування в «Google Фото» стали безкоштовними для всіх.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *