Готували ракетні удари по базах Kraken: агенти ФСБ з Харкова проведуть за ґратами 15 років

Фото По 15 років ув’язнення отримали двоє учасників агентурної мережі ФСБ, які готували ракетні удари по пунктах базування спецпідрозділу Kraken ГУР Міноборони у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Двоє російських агентів готували прицільні ракетно-бомбові удари РФ по місцях дислокації Сил оборони на території регіону. Серед основних цілей ворога були пункти тимчасового базування спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міноборони України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники на велосипедах об’їжджали Харків та передмістя, особливу увагу звертаючи на знаки розрізнення українських захисників, та фіксували геолокації, щоб звітувати ФСБ.

Готували ракетні удари по базах Kraken: агенти ФСБ з Харкова проведуть за ґратами 15 років

Правоохоронці задокументували діяльність російських агентів та затримали їх у серпні 2023 року під час дорозвідки потенційної цілі.

Як установило розслідування, це безробітні харків’яни, віком 19 і 21 рік, мешканці житлового масиву Салтівка. Після початку повномасштабного вторгнення РФ їх дистанційно завербував кадровий співробітник 1-ї служби Департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ.

Готували ракетні удари по базах Kraken: агенти ФСБ з Харкова проведуть за ґратами 15 років

У поле його зору молодики потрапили через прокремлівські коментарі у соцмережах. Подальша комунікація зі зрадниками відбувалася через анонімний чат у месенджері.

За співпрацю російська спецслужба обіцяла агентам гроші. Один із них також сподівався, що загарбники сприятимуть йому під час вступу до академії ФСБ в Росії.

На підставі отриманих доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (Державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Кожного засуджено на 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі Служба безпеки України затримала агента ФСБ Росії, який передавав координати бойових позицій комплексів протиповітряної оборони та обʼєктів стратегічної інфраструктури поблизу Чорного моря.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *