«Гради», артилерія та дрони: росіяни минулої доби атакували прифронтові Невське і Макіївку

Минулої доби, 15 липня, російські війська атакували прифронтові Невське та Макіївку Луганської області з реактивних систем залпового вогню, артилерії та безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

«Чотири рази окупанти поцілили з реактивних систем залпового вогню по Невському та Макіївці. Ворог також бив по цих селах зі ствольної артилерії та здійснював скиди з безпілотників», — зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також поблизу Макіївки ворог штурмував українські позиції за підтримки авіації. Оборону українського війська росіяни намагалися прорвати біля Стельмахівки, Невського та у Білогорівці.

Як повідомляє обладміністрація, загони так званої «юнармії» з Біловодського району в липні були запрошені на військово-патріотичні збори у Московську область.

«По завершенні інтенсивних тренувань російські військові приймали у юнаків з окупованої Луганщини екзамени. Необхідно було продемонструвати навички у вогневій підготовці, управлінні БПЛА та тактичній медицині. Підготовка та відбір до армії агресора проводяться з дитинства», — зазначається в повідомленні.

Також у Луганській ОВА зауважили, що понад два роки знеструмлені Привілля і Новодружеськ, що поряд з Лисичанськом. Російські загарбники там нічого не лагодять. Відсутнє у цих містах і централізоване водопостачання. Воду низької якості туди нерегулярно доставляють на тракторі, а під час літньої спеки ця проблема тільки посилилася.

Як повідомляв Укрінформ, студентів-українців із тимчасово окупованих територій змушують працювати в Росії.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *