Громадяни Таджикистану почали масово тікати з Росії через страх — Reuters

Наслідки теракту в російському "Крокус Холі". / Фото: Associated Press

У Міністерстві праці Таджикистану очікують, що це буде тимчасово

Після теракту у підмосковному концертному залі у «Крокус Сіті Хол» громадяни Таджикистану почали масово виїжджати з Росії.

Про це по Reuters.

Заступник голови Міністерства праці, міграції та зайнятості Таджикистану Шахноза Нодірі заявила, що вони отримують багато дзвінків від співгромадян, які бажають виїхати з Росії через страх.

«Ми отримуємо багато дзвінків. Це, швидше за все, не скарги на утиски, а страх наших громадян, паніка, багато хто хоче виїхати. Ми зараз відстежуємо ситуацію, у нас більше людей приїжджає (до Таджикистану), ніж виїжджає», — сказала вона.

Разом з тим, анонімні джерела видання повідомляють, що цього тижня в Таджикистані затримали дев'ять осіб, підозрюваних у причетності до теракту та угруповання «Ісламська держава».

У Міністерстві праці Таджикистану заявили, що відтік мігрантів з Росії буде тимчасовим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії після теракту в «Крокус Сіті Холл» посилилась антимігрантська риторика серед населення, що може перерости в етнічну ворожнечу всередині країни.

Крім того, ми раніше інформували, що голова ГУР Кирило Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на «Крокус Сіті».

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *