Грошова допомога українцям від норвезьких благодійників: як подати заявку

Грошові виплати від NRC можуть отримати найбільш вразливі категорії українців (фото: Getty Images) Автор: Ірина Костенко

У понеділок, 9 вересня, Норвезька рада у справах біженців (NRC) в Україні відкрила прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу NRC у Facebook.

Хто може отримати грошову допомогу від NRC

Норвезька рада у справах біженців або ж NRC працює в Україні з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році її діяльність було суттєво розширено — щоб допомогти людям, які того потребують.

Масштабна програма багатоцільової грошової допомоги (MPCA) призначена для осіб, які найбільше постраждали від війни. Вона надається у вигляді грошових виплат для задоволення різноманітних потреб українців — залежно від пріоритетів і обставин (їжа, освіта, медична допомога, житло тощо).

При цьому отримати таку допомогу можуть найбільш вразливі категорії населення:

  • особи, що проживають у зоні бойових дій
  • особи, що постраждали від нещодавніх подій в Україні
  • внутрішньо переміщені особи (ВПО), які були змушені залишити власні домівки

«Важливим критерієм є те, що домогосподарство фізично знаходиться на території України. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC, ви все одно можете подати заявку на додаткову допомогу», — уточнюють норвезькі благодійники.

Як і в які строки можна подати заявку на отримання допомоги

Процес подачі заявок на отримання фінансової допомоги стартував з 9 години ранку 9 вересня 2024 року й триватиме впродовж 10 днів — до 17 години 18 вересня 2024 року.

«Під час попереднього етапу подачі заявок ми допомогли понад 76 тис. особам, що склало 10% від усіх поданих заявок. Цього разу ми плануємо надати допомогу більш ніж 55 тис. особам», — розповіли у прес-службі Норвезької ради у справах біженців.

Для того, щоб подати заявку, необхідно перейти на сайт NRC і заповнити спеціальну форму.

У NRC уточнюють, що всі заявки, подані впродовж вищезазначеного терміну, будуть оцінюватися однаково. Тобто нема потреби поспішати з подачею заявки в перший день (адже це може вплинути на стабільність роботи електронної системи).

«Зверніть увагу, що подані заявки може бути вибірково обрано для перевірки зі сторони NRC з метою верифікації інформації. Важливо заповнювати форму уважно та коректно», — додали в організації.

Ознайомитись з інструкцією щодо подання заявок й отримання фінансової допомоги можна на офіційному порталі NRC.

Варто зазначити, що після завершення процесу подання заявки, команда NRC опрацює інформацію та схвалить рішення щодо заявки впродовж 3-4 тижнів. Однак якщо в заявці є помилки, процес може затягнутися.

Для отримання додаткової інформації, в NRC радять:

  • скористатися месенджером у Facebook
  • зателефонувати на гарячу лінію за номером: 0 800 302 007
  • написати листа на електронну адресу: ua.info@nrc.no

Насамкінець українцям нагадали, що NRC ніколи не запитує дані щодо кредитної картки, PIN-код або CVV.

«Гуманітарна допомога є безкоштовною, і від вас ніколи не повинні вимагати оплати за неї. Якщо ви отримаєте будь-яке підозріле повідомлення електронною поштою, sms або в соціальних мережах, не відповідайте на нього», — застерегли в NRC.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці на прифронтових територіях отримають гроші на купівлю дров та вугілля.

Читайте також, як зареєструватися для участі в програмі «Національний кешбек».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *