ГУР атакувало російських провайдерів в окупованому Криму, — джерело

Ілюстративне фото: хакери атакували інтернет-провайдерів в окупованому Криму (Getty Images) Автор: Наталія Кава

У тимчасово окупованому Криму кілька великих інтернет-провайдерів стали жертвами масованої кібератаки. Окупаційна адміністрація попередила мешканців півострова про можливі перебої з доступом до інтернету найближчим часом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в ГУР.

У тимчасово окупованому Криму великі інтернет-провайдери стали об’єктом масованих кібератак. Місцева окупаційна влада попередила мешканців півострова про можливість тимчасових перебоїв у доступі до Інтернету.

За словами представника у Головному управлінні розвідки, атаки виконуються українськими кіберфахівцями військової розвідки. Зазначається, що атакувалися кілька провайдерів послуг у Криму, і що представник окупаційної адміністрації Юлія Кирик повідомила про постійні зміни профілю DDos-атак і заходи, які приймають провайдери для захисту від цих атак.

Нагадаємо також, що в останній час систематично відбуваються удари по російських серверах, онлайн-сервісах і мережевій інфраструктурі. Наприклад, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовані атаки на веб-сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв’язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики РФ та інші цілі. А 12 червня, у «день Росії», атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримок авіарейсів.

«Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій «Чебурнет» замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-рускій фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак», — зазначає співрозмовник в українській спецслужбі.

Варто зауважити, що це вже не перша атака хакерів в Росії. Раніше хакери та ГУР атакували дочірню компанію російської «МТС». Окрім цього під атаку потрапили ресурси правлячої партії «Єдина Росія».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *