ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

Фото: ГУР спалило гелікоптер Ка-32 на аеродромі у Москві (wikipedia.org) Автор: Уляна Безпалько, Марія Кучерявець

Українським розвідникам вдалося знищити російський гелікоптер Ка-32 у Москві. Цей борт належав Міноборони Росії.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в спецслужбах.

Як розповіло виданню джерело, ворожий гелікоптер вдалося спалити на російському міжнародному аеродромі «Остаф’єво» у Москві. Цей Ка-32 належав Міністерству оборони РФ.

За словами співрозмовника, гелікоптер росіяни застосовували для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії.

Оновлено (14:48). ГУР підтвердило знищення гелікоптера Ка-32 у Москві та показало відео

Як зазначили в українській розвідці, аеродром належить Міноборони РФ та експлуатується спільно з підприємством «Газпромавіа», що входить до структури ВАТ «Газпром».

«Знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема — для підтримки операцій російської окупаційної армії», — підтверджують в ГУР.

Що відомо про гелікоптери Ка-32

Ка-32 (за кодифікацією НАТО: Helix-C) — це радянський і російський середній транспортний гелікоптер співвісної схеми з двома турбувальними двигунами і шасі, що не забираються.

Він є цивільним розвитком пошуково-рятувального гелікоптера Ка-27ПС, розробленим ОКБ ім. Н. І. Камова. До 2006 року було випущено близько 160 Ка-32 у різних модифікаціях.

Спочатку як основне призначення вертольота передбачалося його використання для розвідки льодової обстановки в екстремальних умовах Арктики вдень і вночі, проте пізніше гелікоптер було вирішено розробляти для багатоцільового всепогодного застосування; для пошукових та рятувальних робіт, транспортних перевезень, кранових робіт при монтажі обладнання, вивезенні пакетів цінної деревини за відсутності доріг, патрульної служби та інших цілей.

Екіпаж гелікоптера становить 2 особи, пасажиромісткість — 13. Максимальна швидкість — 260 км/год, а практична дальність до 800 км.

Україна продовжує нищити авіацію РФ

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни РФ втратила вже 348 літаків та 325 гелікоптерів.

Однією з крайніх успішних операцій українських бійців було знищення російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3. Такий літак Україні вдалося вразити вперше. Як ділився очільник ГУР МО Кирило Буданов, лише тиждень тривала сама «засідка» — очікування виходу літака на потрібний рубіж.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *