«Я все ще тримаюся»: Зеленський відверто зізнався, як його змінила війна

Зеленський розповів, що йому доводиться ухвалювати двадцять або тридцять рішень на день / скріншот

Президент України Володимир Зеленський зізнався, що за час розв’язаної Росією повномасштабної війни став менш емоційним.

Відповідаючи на запитання The New Yorker, як війна змінює людину, Зеленський заявив:

«Я все ще тримаюся, якщо ви говорите про мене… Можливо, я став менш емоційним. На це просто немає часу. Так само, як немає часу на обґрунтовані міркування й аргументи».

Він додав, що зараз у нього є можливість думати вголос тільки під час інтерв’ю.

«Я не роблю цього зі своїми підлеглими та колегами в уряді. Якби я сів і обмірковував кожне рішення протягом години, я б зміг ухвалити тільки два або три рішення на день. Але мені доводиться ухвалювати двадцять або тридцять», — розповів Зеленський.

За його словами, у перші дні війни в Україні панував хаос.

«Коли люди боялися повної окупації країни, ніхто не знав, що робити. Деякі люди втекли в одному напрямку, правоохоронні органи — в іншому. Були навіть історії про те, як президент кудись утік. Це був хаос. Річ у тім, що я був серед тих, хто залишився і поклав край цьому хаосу», — зазначив глава держави.

Коментуючи його порівняння з Вінстоном Черчіллем і Чарлі Чапліном, які боролися з фашизмом, Зеленський сказав:

«Порівнювати себе зі згаданими вами людьми здається нескромним… У Чапліна був безсумнівний талант розповідати історію, знаходити спосіб достукатися до людей. Він не просто транслював якісь факти і цифри — він використовував мову кіно, щоб створити емоційну розповідь. Він використовував цей талант, щоб боротися з фашизмом. Що стосується Черчилля, то він був лідером країни, яка опинилася в дуже складних обставинах, але все ж зуміла стати єдиною країною в Європі, яка твердо сказала «ні» фашизму… І це «ні» переконало Америку, що вона повинна стати серйозним союзником у війні».

Інші заяви Зеленського

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав мотив і перерахував результати операції ЗСУ в Курській області. За його словами, вона сповільнила росіян в Україні та змусила РФ перекинути частину своїх сил під Курськ, а також показала росіянам «дуже важливу правду» про Путіна.

Також Зеленський розповів, що, якщо президент США Джо Байдєт відкине план перемоги України, є ще «план Б».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *