Як прискорити роботу смартфона і зменшити споживання батареї: 3 простих кроки

Як прокачати батарею смартфона: достатньо змінити пару налаштувань / фото ua.depositphotos.com

Часто ми навіть не усвідомлюємо, наскільки активно працюють наші смартфони, навіть тоді, коли ми ними не користуємося. Це пов’язано з тим, що деякі функції пристрою продовжують працювати у фоновому режимі, що призводить до виснаження ресурсу батареї, а в окремих випадках і загрожує продуктивності пристрою.

Часто буває так, що навіть декілька відсотків заряду, що залишилися, можуть виявитися вирішальними. Ділимося досвідом, як змусити телефон працювати економніше.

1 Вимкніть фонову роботу додатків

Більшість проблем пов’язані з десятком додатків, що працюють одночасно. Телеграм, інстаграм, браузер, нотатки, якась гра – всі разом вони завантажують процесор під зав’язку.

Один зі способів вимкнення фонових програм на Android — увійти в режим розробника (як це зробити ми детально розповідали тут), вибрати пункт меню «Статистика процесів» та знайти додатки, які найбільше завантажують пам’ять. Зупинка цих додатків допоможе розвантажити пристрій.

Для iOS алгоритм трохи інший: потрібно зайти в «Параметри», потім у розділ «Загальні» і вибрати пункт «Оновлення контенту». У цьому меню можна вказати, які додатки не зможуть фоново довантажувати контент.

Як прискорити роботу смартфона і зменшити споживання батареї: 3 простих кроки

2 Вимкніть анімації та спецефекти, увімкніть темний режим

«Живі шпалери» та анімації під час переходу між пунктами меню також впливають на продуктивність телефону. Відключивши їх, ви пожертвуєте красивими ефектами, але помітите, що пристрій почне працювати швидше.

Водночас чорний режим дає змогу дуже круто зберігати заряд батареї. Але цей ефект буде помітний тільки на телефонах, де використовується OLED-панель. Річ у тім, що в OLED-дисплеї кожен піксель підсвічується окремо, тому екран, що відображає повністю чорний колір, практично не буде споживати енергію.

3. Вимкніть Always-on Display

Ця функція зручна тим, що екран смартфона, навіть у режимі очікування, демонструє час, сповіщення, дату та іншу корисну інформацію. Тобто можна швидко перевіряти важливу інформацію, не вмикаючи смартфон цілком.

Але тести показали, що витрата акумулятора з активованим Always On Display на Android і iPhone відбувається ледь не в 5 разів швидше, ніж без нього. Ба більше, через цю опцію також страждає екран вашого гаджета, зокрема, матриця ризикує вигоріти швидше.

Як прискорити роботу смартфона і зменшити споживання батареї: 3 простих кроки

Якщо вам цікаві інші корисні лайфхаки, УНІАН ділився секретним налаштуванням, що дасть змогу пришвидшити будь-який смартфон Android. Завантажувати якісь додатки чи витрачати години на вивчення керівництва користувача не доведеться.

Також розповідали, як посилити сигнал Wi-Fi у будинку. Для цього необов’язково лазити в налаштуваннях маршрутизатора – достатньо виконати всього кілька простих дій.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *