Як закінчити війну в Україні: Шольц придумав «мирний план», а Трамп озвучив свій — усі деталі

Дональд Трамп і Олаф Шольц / Фото: Getty Images

Шольц планує увійти в історію як "канцлер миру", використавши війну в Україні, щоб повернути власні втрачені позиції.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що готує «мирний план» для України, який вже викликав обурення в українців. Зеленський же заявив, що  Україна представить Байдену, Трампу та Гарріс детальний план перемоги у війні. Виступив і Трамп, він нарешті озвучив той самий “спосіб”, як він нібито зупинить війну в Україні за 24 години.

Всі деталі – в ексклюзиві TSN.ua.

Знову активізувалися розмови про “мирний план” 

Гучні розмови про “мирний план” знову заворушилися. Цього разу із заявою виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц і сказав, що він теж готує “мирний план” для України, та є велике але у цьому задумі Шольца. Подейкують, що одна з умов – збереження за РФ раніше захоплених українських територій. Про це пише італійська газета La Repubblica.

Дивіться на ютуб-каналі ТСНЯК ЗАКІНЧИТИ ВІЙНУ В УКРАЇНІ: ШОЛЬЦ придумав «МИРНИЙ ПЛАН», а ТРАМП озвучив СВІЙ

У статті зазначається, що Шольц планує увійти в історію як «канцлер миру», використавши війну в Україні, щоб повернути власні втрачені позиції.

«Приголомшений руйнівними результатами виборів у Тюрінгії та Саксонії і переслідуваний дедалі наполегливішими чутками про те, що можлива поразка 22 вересня в Бранденбурзі може змусити його зробити крок назад, канцлер вирішив розіграти українську карту, щоб вибратися з глухого кута», — йдеться в повідомленні.

Що задумав Шольц? 

Таким чином німецький канцлер вирішив з деякими однопартійцями підготувати план «таких собі Мінських угод», які передбачають можливість передавання частини української території Москві. Водночас джерело зазначає, що «канцлер хоче прогнути Україну за будь-яку ціну».

Крім того, Шольц заявив, що зараз настав той момент, коли варто почати обговорення миру в Україні. Він зазначив, що обговорив це питання з президентом України Володимиром Зеленським, з яким у нього «хороші» відносин. 

Нова заява від Трампа

Але це не все, із заявою виступив і кандидат у президенти США Дональд Трамп, який усю свою передвиборчу кампанію голосить, що закінчить війну в Україні за 24 години. Раніше у штабі кандидата в президенти США Дональда Трампа на запит «Голосу Америки» розповіли, що пріоритетом його потенційного другого терміну буде якнайшвидше закінчення війни між Росією та Україною, але європейські країни мають робити більший внесок в підтримку безпеки. 

«Президент Трамп неодноразово заявляв, що ключовим пріоритетом його другого терміну буде якнайшвидше домовитися про припинення російсько-української війни. Президент Трамп вважає, що європейські країни повинні сплачувати більшу частку витрат, пов'язаних із конфліктом, оскільки США заплатили значно більше, що несправедливо стосовно наших платників податків», — мовиться в повідомленні.

Що кажуть про Трампа в штабі? 

Як зазначено у листі, Трамп «зробить усе необхідне, щоб відновити мир і відновити американську силу та стримування на світовій арені». У штабі називають Трампа «єдиною людиною», яка може закінчити війну РФ проти України, і зазначають, що вона б не почалась, якби він був президентом.

А у червні 2024 року два радники Трампа представили йому план припинення війни РФ проти України. Він передбачає, що у разі обрання президентом США Трамп може зупинити постачання військової допомоги Україні, якщо та відмовиться від мирних переговорів, натомість Москву попередять, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки Києва.

Втім якоїсь конкретики не було. І от днями Дональд Трамп нарешті назвав той самий спосіб, у який він нібито закінчить війну в Україні за добу. Так-от, план Трампа полягає у тому, щоб знизити ціни на енергоносії вдвічі чи більше протягом 12 місяців після вступу на посаду. 

«Путін не зможе воювати з нафтою по $40. Буквально тієї ж ночі, як стане відомо про мою перемогу, зателефоную двом людям: Путіну і Зеленському. Ми укладемо угоду протягом 24 годин», — вказано в повідомленні.

Гучну заяву зробив і президент України Володимир Зеленський. Під час традиційного вечірнього звернення до українців глава держави заявив, що Україна представить Байдену, Трампу та Гарріс детальний план перемоги у війні. 

Що відомо про Другий саміт миру? 

Варто нагадати і те, що цього року має відбутися і Другий саміт миру. До слова, на перший, який проходив у Швейцарії, з'їхалися лідери 101 держави та міжнародних організацій. Раніше повідомлялося, що друге зібрання планують провести вже у листопаді – тобто до виборів в США.

Та чи станеться це так – нині достеменно невідомо, як і те, в якій країні відбудеться Другий саміт. І якщо на перший Росію навіть не кликали, на другому – представників рф хочуть бачити усі. Зокрема, про це час одного із брифінгів наприкінці серпня зазначав і речник МЗС Георгій Тихий. 

«Всім має бути зрозуміло, що Україна ніколи не починала цю війну і прагне миру, як і кожна інша країна. Але ми розуміємо, що це має бути справедливий мир«, — зазначив він.

Чи буде Росія? 

Він додав, що питання не тільки в тому, щоб посадити Росію за стіл переговорів, а й щоб вона вела ці переговори доброчесно. Тому в цьому контексті важливі два фактори: тиск на полі бою та тиск на міжнародній арені.

За його словами, тепер вже ексміністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорював питання Саміту миру у тому числі і з китайською стороною – у Гуанчжоу.

«Ми запросили Китай взяти участь у проміжних зустрічах, які відбудуться напередодні Саміту. Так само, як ми пропонуємо всім миролюбним країнам, які поважають статут ООН, і запрошуємо їх брати участь у цих проміжних зустрічах«, — сказав він.

Росії не буде?! 

Але як і невідома дата, коли відбудеться зібрання, невідомо і чи приїде туди Росія. Адже у липні 2024 року у Росії заявили, що вони не будуть брати участь у другому Саміті миру, бо, мовляв, цей захід має «ультимативну» риторику. Такі дії Москви у Києві пояснюють неготовністю РФ до переговорів. Про це зокрема заявив голова комітету парламенту з питань зовнішньої політики, нардеп від «Слуги народу» Олександр Мережко у коментарі LIGA.net. 

«Те, що Росія відмовляється взяти участь у саміті – черговий показник, що вона не зацікавлена у мирі й дотриманні міжнародного права», — сказав він.

Як своє рішення аргументує РФ ?

Мережко каже, що Москва не готова до діалогу, бо Кремль досі живе ілюзіями щодо перемоги у війні проти України. Він вважає, що змусити російського «фюрера» Володимира Путіна змінити думку щодо переговорів може Китай. Втім, і Пекін не хоче цього робити.

«Путін може сісти за стіл переговорів тоді, коли почне сильніше відчувати, що він програє і на полі бою, і політично, тобто коли відчуватиме, що його ізоляція посилюється. Для нього переговори можуть мати цінність лише як засіб врятувати себе», — зазначили в повідомленні.

Заява представника РФ 

Ну й власне, про те, що РФ не братиме участі у новому Саміті миру заявляв у липні і заступник російського міністра закордонних справ Михайло Галузін, причина – «ультимативна» риторика цього заходу, яка нібито ігнорує «інші ініціативи вирішення російсько-українського конфлікту».

Галузін заявив, що, мовляв, зміст заходу їм «зрозумілий» — з огляду на «формулу Зеленського». Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц днями заявив, що домовився з президентом України про участь РФ у другому Саміті миру.

Тож чи приїде Росія – питання, ймовірно, важелі впливу ще знайдуться, та знаючи Росію і наміри кремлівського диктатора, вони навряд чи колись зупиняться на тваринному бажанні вбивати українців. Зупинити цю війну без ультиматумів чи мовою сили – навряд чи колись буде можливим.

Водночас Росія і всі російські злочинці мають відповісти за кожну смерть українця, депортацію дітей, вбивства наших військових на камери, мародерство, і цей список нескінченний. 

Також ми писали, що, зокрема, завдяки новому мирному планом для України, Шольц планує увійти в історію як «канцлер миру», використавши війну в Україні, щоб повернути втрачені позиції.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *