Як заряджати телефон, щоб акумулятор служив довше: реальне правило дуже просте

Як правильно заряджати смартфон у 2024 році: все, що потрібно знати / фото ua.depositphotos.com

Немає таємниці у тому, що правильне використання смартфона сприяє продовженню терміну служби його акумулятора. Хоча існує безліч рекомендацій різних експертів, насправді їх не так уже й багато. Розповідаємо, як зробити все правильно.

Щоб не зіпсувати батарею і максимально забезпечити її тривалу службу, найчастіше рекомендується дотримуватися цих п’яти правил:

  • Не виснажувати акумулятор повністю і не заряджати її до 100%. В ідеалі потрібно тримати процентний заряд у діапазоні від 20 до 80%.
  • Не залишати смартфон на зарядці на всю ніч. По досягненню 100%, він продовжує втрачати невеликий відсоток заряду і починає знов заряджатися, що створює зайві цикли заряджання-розряджання та прискорює деградацію батареї.

    Відео дня

  • Не користуватися смартфоном, поки він підключений до кабелю. Часто ми продовжуємо сидіти в телефоні, поки він під’єднаний до кабелю, що призводить до перегріву батареї та сповільнення процесу заряджання.

  • Уникайте перегріву. У гарячому смартфоні батарея втрачає ємність значно швидше. Доведено, що за температури 55 градусів акумулятор деградує майже вчетверо швидше, ніж за нормальних 25 градусів.

  • Відмовтеся від бездротових зарядок. При цьому способі телефон сильно нагрівається, що негативно впливає на акумулятор.

  • Але головний фактор, що впливає на деградацію – заряджання неоригінальними кабелями Lightning і USB-C (з microUSB можна використовувати майже будь-який), або дешевими китайськими бездротовими зарядами.

    Оригінальний зарядний пристрій був розроблений виробником з урахуванням конкретних вимог і характеристик батареї вашого девайса. Він надає оптимальну напругу і струм, необхідні для безпечної та ефективної зарядки.

    Своєю чергою використання неофіційних кабелів можуть в окремих випадках навіть зламати ваш пристрій, а недорогі бездротові зарядки часто не забезпечують відведення тепла. Це призводить до сильного нагрівання смартфона під час заряджання.

    Водночас надійний кабель не обов’язково має бути дорогим. Це може бути сертифікований виробником кабель, наприклад, MFi (Made for iPhone/iPad), якщо ви використовуєте пристрої Apple. Важливо, щоб зарядний пристрій відповідав параметрам вихідного струму і напруги, зазначеним на оригінальному адаптері.

    Раніше Realme представила свою новітню технологію дротового заряджання потужністю 320 Вт. З нею батарея на 4400 мАг набирає 100% лише за 4 хвилини і 30 секунд, а за одну хвилину можна бігти на роботу з 25% заряду.

    Якщо ви в пошуках смартфона, який не застаріє і через 5 років, фахівці AnTuTu публікували рейтинг найпродуктивніших Android-пристроїв. З них цілих 5 рядків топа посіли пристрої китайської Vivo та її суббренду iQOO.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *